top of page
  • Writer's pictureTudor Pop

LUPTA MINȚII


“Nu poți opri păsările să zboare deasupra capului tău, însă le poți opri să-și facă cuib în capul tău”. - Martin Luther


În nicio altă perioadă a planetei noastre nu am mai fost așa de bombardați cu informații din toate părțile, și bune și rele, cum suntem astăzi. Rezultatul acestui lucru e că avem tot felul de gânduri: de frică, de spaimă, de îngrijorare sau de teamă de ziua de mâine. Cu toate că ideal ar fi să ne focalizăm toată ziua asupra lucrurilor spirituale și ale familiei noastre, nu putem evita efectul pe care lumea îl are asupra noastră. Dar aceasta nu înseamnă că trebuie să luăm în seamă tot ceea ce spune lumea. Aici e secretul: ca și credincioși, am primit puterea de a separa informația care ne ajută și ne zidește, de cea care produce frică și îngrijorare în viața noastră.


Unii poate o să spuneți că e normal să te îngrijorezi şi că înseamnă că-ți pasă; Isus însă contrazice această idee, spunându-ne “să nu ne îngrijorăm”. Așadar, orice informație primești și produce îngrijorare în inima ta, nu o băga în seamă, nu te gândi la ce înseamnă sau la ce vrea să zică, nu medita la ea, las-o să zboare mai departe, nu o lăsa să stea în mintea ta. Orice informație negativă care vine înspre mintea ta, contrazi-o cu un cuvânt din Scriptură care te zidește și te îmbărbătează. Dacă la știri ni se spune că toți vom muri, tu spune ceea ce Cuvântul lui Dumnezeu spune: “eu voi trăi și nu voi muri”. Nu lăsa ca lumea să-ți impună gânduri de frică și incertitudine.


Cuvântul lui Dumnezeu ne spune că pacea lui Hristos să stăpânească peste inimile noastre; aceasta însemnă că orice gând care nu are de-a face cu pacea, să nu-l luăm în considerare. Făcând acest lucru, frica, teama, depresia și alte lucruri nu vor face parte din viața noastră. La început ni se va părea greu acest exercițiu, dar cu timpul vom observa gândurile negative tot mai repede și ne vom învăța să le lăsăm să zboare de la noi.


Fiți binecuvântați! Vă mulțumesc, Tudor Pop - Katartismos

6 views0 comments

Comments


bottom of page