top of page

DESPRE MINE

Screenshot 2023-05-28 at 14.03.32.png

Mă numesc Tudor Ioan Pop. Sunt născut în 23 August 1982 în orașul Bistrița, Județul Bistrița-Năsăud. 

Screenshot 2023-05-23 at 18.34.03.png

Mai multe despre mine

Am locuit în Germania 4 ani unde am și început școala în clasa întâi. La vârsta de 19 ani m-am mutat în Dublin, Irlanda, unde locuiesc și în prezent. Am două surori și un frate, toți trei mai mici decât mine și sunt stabiliți împreună cu părinții mei, tot în Irlanda. 

Sunt inginer la o firmă de construcții unde muncesc de Luni până Vineri. 

 

Îmi place să călătoresc, vizitând marile orașe din Europa. Fiindcă am locuit la bloc toată viața mea, tind să vizitez orașe în loc de natură; desigur, nu pierd ocazia să merg la munte și nici să vizitez tot felul de parcuri în natură.  

DSC00115-1.jpg

Mărturia mea

În 19 Martie 2012 L-am cunoscut pe Dumnezeu pentru prima dată. Până atunci auzisem de El, dar nu L-am lăsat să-mi influențeze viața în niciun mod. În acea seară de 19 Martie am vizionat filmul "Viața lui Isus", iar la sfârșit, naratorul filmului a făcut următoarele afirmații:

 

“Mormântul în care a fost așezat Isus e gol. La trei zile după crucificarea Lui, El a înviat din morți. El e viu și vrea să vină în viața ta. Isus, cu gura Lui, a spus: “Eu sunt învierea și viața, și cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, totuși va trăi.” 

Au trecut aproape  două mii de ani de când Isus a înviat din morți. Isus e astăzi cea mai puternică și mai influentă personă de pe planetă. Marii oameni au venit și au plecat: conducători, împărați, filozofi, oameni de știință chiar și teologii au venit și au plecat, dar Isus încă mai trăiește și astăzi! 

Isus e cea mai unică persoană care a trăit vreodată pe fața pământului. Nașterea Lui a fost unică: Biblia ne spune că a fost născut de Fecioara Maria. 

Viața Lui a fost unică: viața Lui a fost caracterizată de supranatural; a trăit o viață sfântă și a performat miracole ca nimeni altul. 

Mesajul Lui era unic: vorbea de dragoste, iertare și despre o nouă viață celor ce-L primesc în viața lor. Oriunde a ajuns mesajul Lui, a produs viață nouă, speranță nouă și a dat scop celor ce L-au primit. 

Moartea Lui pe cruce a fost unică: acum două mii de ani Dumnezeu Și-a trimis singurul Său fiu, Isus Hristos, ca să fie jertfa pentru păcatele întregii lumi. El a murit pentru tine! 

Învierea Lui a fost unică: trei zile după moartea Sa, a avut loc cel mai mare miracol din istoria pământului - Isus a înviat din morți! Nașterea Lui, viața Lui, moartea Lui și învierea Lui - toate au fost unice în istoria pământului, toate acestea demonstrând că Isus e exact cine a spus El că e: Fiul lui Dumnezeu și Salvatorul întregii lumi.

 Același Isus Hristos e viu astăzi, și El vrea să vină în viața ta, să-ți ierte păcatele și să-ți dea puterea să trăiești o viață din abundență. Ascultă cuvintele Lui: “Veniți la Mine voi toți cei trudiți și împovărați, și vă voi da odihnă.” “Eu sunt calea, adevărul și viața.” “Nimeni nu vine la Tatăl, decât prin Mine.” 

Biblia spune că toți am păcătuit și suntem astfel lipsiți de slava lui Dumnezeu. Biblia de asemenea spune că: “Plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veșnică în Isus Hristos, Domnul nostru.” 

Când a murit, Isus a plătit plata păcatului tău. Chiar acum, El e gata să vina în viața ta. “Iată, Eu stau la ușă și bat. Dacă aude cineva glasul Meu și deschide ușa, voi intra la el, voi cina cu el, și el cu Mine.” Ca să experimentezi dragostea și iertarea Lui, trebuie să-L accepți pe Isus ca fiind jertfa pentru păcatele tale. Primește-L în viața ta prin credință. Dacă aceasta e dorința inimii tale, poți să faci o rugăciune prin credință și astfel Isus va veni chiar acum în viața ta. 

Un model de rugăciune ar fi să spui: “Isus, am nevoie de Tine. Mulțumesc că ai murit pe cruce pentru păcatele mele. Deschid ușa vieții mele și astfel te primesc ca Domn și Mântuitor în viața mea. Preia controlul vieții mele și fă-mă să trăiesc viața pe care Tu vrei să o trăiesc. Amin!” 

Dacă această rugăciune chiar exprimă dorința inimii tale, roagă-te împreună cu mine chiar acum, câte o propoziție pe rând și zi după mine: 

Isus, am nevoie de Tine. 

Mulțumesc că ai murit pentru păcatele mele pe cruce. 

Îmi deschid ușa inimii mele și Te primesc ca Domnul și Mântuitorul  meu. Preia controlul vieții mele. 

Fă-mă persoana care Tu vrei să fiu. Amin!

 

Acum că te-ai rugat această rugăciune cu credință și L-ai primit pe Isus în viața ta, poți să fii sigur că El a și venit, fiindcă El a promis că va veni dacă vom cere acest lucru. De asemenea, poți să fii sigur că păcatele tale îți sunt iertate, că ești un fiu de Dumnezeu și că ai viață veșnică. 

Dacă vrei să experimentezi din abundență viața pe care Isus a promis-o, vorbește cu El în fiecare zi în rugăciune, descoperă planul Lui minunat pentru viața ta, citind în fiecare zi Scriptura și întâlnește-te cu alții care-L iubesc și-L urmează. Nu uita niciodată promisiunile Lui: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.” “Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin.”

 

Acesta a fost momentul în care eu am decis să-L lăs pe Dumnezeu să-mi conducă viața. Nu a fost vreo religie sau vreun cult la mijloc, ci doar noi doi și Dumnezeu. Desigur, frecventăm o biserică, fiindcă cei  ce-L iubesc pe Dumnezeu vor vrea întotdeauna să-și petreacă timpul cu alți oameni care la rândul lor Îl iubesc.

Fiți binecuvântați și mă rog ca fiecare credincios să devină tot mai conștient de harul lui Dumnezeu, care ne dă putere să slujim și să ne împotrivim păcatului.

bottom of page